MAL-blogi

MAL-aihepiiriä, verkostoasiaa ja muuta mielenkiintoista - lue meitä!

Kesän 2018 harjoittelija Kaisu Sahamies esittäytyy

16.5.2018 12.23 | Kati-Jasmin Kosonen

Olen neljännen vuoden hallintotieteiden opiskelija Tampereen yliopistossa, jossa myös työskentelin viimeisen puolen vuoden ajan tutkimusavustajana raitiotieaiheisessa tutkimushankkeessa. Maisterivaiheen opintosuuntani kunta- ja aluejohtaminen oli minulle luonteva valinta, sillä elinvoiman ja yhdyskuntakehittämisen kysymykset ovat lähellä sydäntäni. Harjoittelu MAL-verkostolla on siis minulle hieno mahdollisuus oppia oman alani ilmiöistä ja käytännön työstä.

Olen juuri aloittanut työt HYMY eli Hyvinvointiympäristön tietopohjan mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen -hankkeessa Tampereen kaupunkiseudun toimistolla. Harjoitteluni aikana teen selvitystä kuntien hyvinvointikertomuksissa nykyisin käytettävästä hyvinvoinnin edistämisen mittaristosta ja niiden kehittämisen suunnasta.

Aihe on erittäin ajankohtainen, sillä hyvinvoinnin edistäminen laaja-alaisesti paitsi perinteisiä hallinnonaloja, myös kuntarajoja ylittävänä kokonaisuutena on tulevaisuuden kunnan toiminnan kannalta yhä tärkeämpää. Seudullinen näkökulma näkyy vahvasti työn luonteessa ja odotankin oppivani paljon uutta ylikunnallisesta kehittämistyöstä. Hyvinvoinnin mittaamisen kysymykset ovat hyvin kompleksisia ja on mielenkiintoista syventyä sitä kuvastavien indikaattoreiden käyttöön osana kuntien strategista johtamista.

HYMY hankkeen idea on ottaa hyvinvointipalveluiden kehittäminen osaksi maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelua. Hankkeen tavoite on tukea hyvinvointinäkökulman huomioimista suunnittelussa, päätöksenteossa ja toteutuksessa ja vahvistaa tietopohjaa yhdyskuntasuunnittelun ja terveydenvälisestä suhteesta. Rakennetun ympäristön vaikutukset hyvinvointiin on kiehtova ja monisyinen aihepiiri, joka lopulta palautuu kysymykseen siitä, millaisena näemme hyvinvointia edistävän elinympäristön. Olen varma, että kesä MAL-verkostolla tulee olemaan erittäin opettavainen ja antoisa kokemus.

Kaisu Sahamies

MAL-verkoston korkeakouluharjoittelija HYMY-hankkeessa (Tampereen yliopisto, kunta- ja aluejohtaminen)

 

 

Ei kommentteja "Kesän 2018 harjoittelija Kaisu Sahamies esittäytyy"

Kommentoi "Kesän 2018 harjoittelija Kaisu Sahamies esittäytyy"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 
 

MAL-VERKOSTON KOORDINOINTI

  • Tero Piippo, p. 0400 388 735, tero.piippo (at) tampereenseutu.fi (opintovapaalla 7.1.-3.3.2019)
  • Kati-Jasmin Kosonen, p. 040 195 2852, kati-jasmin.kosonen (at) tampereenseutu.fi,
  • Heli Suuronen, p. 040 846 8127, heli.suuronen (at) tampereenseutu.fi
  • Tampereen kaupunkiseutu, Kelloportinkatu 1C, (Tampella), 33100 Tampere, www.mal-verkosto.fi, bemine.fi, www.kaupunkiseutu.fi